Vanliga misstag inom balkongbygge. Så undviker du dem.

Undvik misstagen i balkongbygget

När man ska dra igång ett balkongbygge är det lätt att göra misstag. Dessa misstag kan göra att balkongbygget blir onödigt dyrt, drar ut på tiden och orsakar besvär för de boende. Vi har identifierat sex vanliga misstag och hur du undviker dem.

 

Virrvarret av underentreprenörer gör att ditt balkongbygge drar ut på tiden

Genom att använda dig av flera olika underentreprenörer baserat på lågt pris finns risken att de inte samarbetar och kommunicerar optimalt. Det gör att ditt balkongbygge tar onödigt lång tid. Vi har redan den kompetensen som krävs hos oss vilket gör att vi bedriver ett tätt samarbete och inte behöver reservera oss tidsmässigt beroende på andra underentreprenörer i projektet.

 

Prispressen leder till att du köper grisen i säcken

Ett av bygg- och balkongbranschens största problem har alltid varit att prispressen ofta överskuggar strävan efter kvalitet. Vi vet vad som är viktigast för våra kunder. Därför låter vi våra referenser och långvariga erfarenheter tala sitt tydliga språk.

 

Materialet faller i glömska

Den omsorgen du lägger på inredning av din bostad, lägger vi på att ta fram rätt material till ditt balkongbygge. I det innefattas bland annat val av dörr, handtag och räcken för att på så sätt skapa en balkong som är utformad efter fastighetens estetik, grundad på ett gott hantverk.

 

Missad impregnering får virket att ruttna

Om inte dörren impregneras kan virket i dörren ruttna och med det förkortas livslängden avsevärt. Idag finns det fönster och dörrar från 80-talet som måste bytas ut, samtidigt som det finns anordningar från 1800-talet som fortfarande står starka. Det är skillnaden mellan att visa omvårdnad på förhand och att välja den snabba lösningen.

 

Väljer ihåliga kopior

Istället för att använda sig av ett massivt smidesräcke blir det allt vanligare att man monterar ihåliga pinnar av stål eller aluminium. För äldre hus ska man alltid använda sig av massivt smide för att bibehålla kvaliteten och estetiken. Vi jobbar med karaktär- och profilutformning och ser varje balkongbygge som unikt.

 

Infästning med en ensam järnbalk

Det händer att man väljer att förlita sig på en ensam järnbalk vid infästningen av balkongen. Resultatet kan bli förslitningar på fasaden och det finns en risk för att det skapas kondens. Med flera mindre infästningar blir balkongen mer stabil och det blir mindre slitage på varje enskild infästning.

 

Vill du veta mer om balkongbygge? Ring oss på 08-744 00 07 eller skicka in formuläret.

Läs mer om bygglov på bygglov.stockholm.se och boverket.se.

Trygga och skräddarsydda

Det är viktigt för oss att balkongen passar just er fastighet.

Läs mer om våra balkonger »